Smoothie-bowl eli smoothiekulho syntyy perinteisestä smoothiesta ja smoothien päälle laitettavista lisukkeista. Lisukkeet antavat rakennetta smoothieen ja tekevät annoksesta superkauniin. Ei ihme, että visuaalisesti kauniit smoothie-bowlit ovat nousseet trendiksi sosiaalisessa mediassa! Smoothie-bowlin massa jätetään paksummaksi kuin juotavan smoothien, jotta lusikoitavuus säilyy. Kokoa smoothie-bowl lempiaineksistasi.

Massa: Blendaa massa hedelmistä ja marjoista. Jos haluat smoothie-bowliin lisää ruokaisuutta, voit lisätä massaan esimerkiksi kaurahiutaleita. Lisää smoothieen Makrobios-soijalesitiiniä tuomaan siihen mukavaa pehmeyttä. Soijalesitiini tehostaa rasva-aineenvaihduntaa, ja siitä voit lukea tarkemmin täältä.

Neste: Lisää nestettä harkiten, jotta smoothiessa säilyy lusikoitavuus. Hyviä nesteitä ovat esimerkiksi kookosmaito, mantelijuoma tai tuoreen appelsiinin mehu

Lisukkeet: Lisukkeiksi sopivat hyvin proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävät pähkinät ja siemenet, chiansiemenet, kookoshiutaleet ja granolat, tuoreet tai jäiset marjat ja hedelmän palat.

Tee näin: Aja smoothien massa tasaiseksi blenderissä. Jaa massa tasaisesti ruokailijoiden kesken kulhoihin ja koristele lisukkeilla. Smoothie-bowl sopii hyvin aamiaiseksi tai välipalaksi ja kauneutensa vuoksi hurmaa myös aamupalaverin kokousvieraat.