Vuoden odotetuin aika lähestyy kovaa vauhtia, nimittäin joulu. Joulu on monelle maagista aikaa, jolloin nautitaan rakkaiden yhdessäolosta tunnelmallisissa merkeissä. Suomalaisten rakastetuin juhlasesonki tarkoittaa paitsi laatuaikaa läheisten kanssa myös kunnon herkuttelua.

Olemme luoneet teille värikkäät, vegaaniset ’bliss balls’ suklaapallot laadukkaimmista aineksista. Herkulliset suklaapallot tuovat hauskaa twistiä pikkujouluihin ja itse joulupöytään. ENJOY!

Resepti: noin 25 suklaapalloa

Ainekset:
2 dl Makrobios cashewpähkinöitä (LUOMU)
1 ½ dl Makrobios manteleita (LUOMU)
2 dl Makrobios kuivattuja aprikooseja (LUOMU)
1 dl Makrobios taateleita (LUOMU)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3–4 rkl kahvia tai appelsiinimehua
1 tl kanelia
½ tl kardemummarouhetta
1 ½ dl kaakaonibsejä
2 rkl maapähkinävoita

Koristeluun:
Lakritsijauhetta
Matcha-teejauhetta
Marjajauhetta
Kookoshiutaleita
Mehiläisten siitepölyä

Tee näin:
Laita pähkinät ja mantelit tehokkaaseen monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi. Lisää loput ainekset ja jauha, kunnes ainekset muodostavat kiinteän, pyöriteltävän massan. Muodosta taikinasta palleroita käsin pyöritellen ja koristele oman maun mukaan.

Säilytä suklaapallot suljetussa rasiassa jääkaapissa enintään viisi päivää.

BON APPÉTIT – Mahtavaa joulunodotusta!

Kuva ja resepti: Louise Mérus

PS. Makrobios-tuotteet löytyvät esim. Ruohonjuuresta ja valikoiduista K-kaupoista.