Halloween, vuoden pelottavin päivä, on täällä! Anglosaksisissa maissa vietettävän juhlapäivän juuret juontavat alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivään, nimeltään ”Samhain”, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan.

Mikä sopisi paremmin tähän pimeään juhlapäivään kuin kokoontua ystävien kanssa ja nauttia herkullisesta illallisesta? Olemme luoneet teille värikkään, gluteenittoman Halloween-henkisen pastan sesongin parhaimmista aineksista. ENJOY!

Resepti 2 hengelle:

Pasta ja myskikurpitsa:
1 pussi (250 g) Makrobios punainen linssifusilli (gluteeniton)
noin 500 g myskikurpitsaa
100 g pinaattia
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Kaiverra lusikalla siemenet pois.
Kuori ja paloittele kurpitsa pieniksi kuutioiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia.

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vesi pois.
Lämmitä paistinpannulla öljyä ja lisää kurpitsakuutiot ja pinaattilehdet sekä sekoita varovaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita tarjoilulautaselle keitettyä pastaa ja lisää kurpitsa -ja pinaattisekoitus ja lopuksi hasselpähkinäpesto.

Hasselpähkinäpesto:
100 g Makrobios hasselpähkinöitä
1 iso ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
¾–1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
3 rkl Makrobios ravintohiivaa
suolaa ja pippuria

Paahda hasselpähkinät kuumalla ja kuivalla pannulla.
Pyörittele pähkinöitä pyyhkeen välissä ja nypi irtoavat kuoret pois. Anna jäähtyä. Laita basilikanlehdet, valkosipulinkynsi ja hasselpähkinät tehosekoittimeen (voit myös käyttää sauvasekoitinta). Sekoita ja lisää samalla oliiviöljyä ohuena nauhana. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiiva ja tuoretta mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


BON APPÉTIT – Mahtavaa Halloween-pyhää!

Kuva: Louise Mérus

PS. Makrobios-tuotteet löytyvät esim. Ruohonjuuresta ja valikoiduista K-kaupoista.