Usein kysyttyä

Onko ostamani luomutuote varmasti luomua?

Luomuviljelyä valvotaan jatkuvasti, valvonta Suomessa kuuluu viranomaisille. Luomutuote voidaan jäljittää vaihe vaiheelta - pellolta kauppaan asti. Ulkomaisten tuotteiden valvonnasta vastaavat aina kyseisen maan viranomaiset.

Saamme vuosittain tavarantoimittajiltamme luomutodistukset ja vuosittaisessa luomutarkastuksessa käydään läpi sekä ulkolaisten, että kotimaisten tuotteiden todistukset. Lisäksi Tulli tutkii säännöllisin väliajoin tuotteitamme. Valvonnasta saa lisätietoja esim. Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta ja Finfood Luomun sivuilta.

 

Kuinka voin olla varma, että käyttämäni tuote ei ole geenimuuneltu?

Luomutuotannossa geenimanipulaatio ei ole sallittua. Valvonta on tarkkaa ja jokainen erä on mahdollista jäljittää alkulähteeseen saakka. Lisäksi Tulli tutkii tuotteita pistokokein omassa laboratoriossaan.

 

Kuinka Kiinassa tuotettu tuote voi olla luomua, Kiinahan on saastunut maa?

Osa tuotteistamme tulee hollantilaisen tukkuliikkeen kautta Kiinasta. Kyseinen tukkuliike tekee tiivistä yhteistyötä kiinalaisten sopimusviljelijöidensä kanssa. Maatilat sijaitsevat Kiinan koillisosassa, vuoristoisella seudulla, joka on kaukana teollistuneesta Kiinasta. Vuoristossa ilma on puhtaampaa ja joet alkulähteillään eivät ole ehtineet saastua.

Hollannista tehdään säännöllisesti vierailuja Kiinan yhteistyökumppaneiden luokse ja tilojen valvonta on kontrolloitua.

 
 
 

 

 

Haluatko tehdä tilauksen? Ohjeet tilauksen tekemiseen löytyvät täältä.

 
 

 

~~~ Oy MakroBios Ab ~~~ Hangontie 2493b, 10660 Tammisaari ~~~ Y-Tunnus 0772717-3 ~~~ Kuluttajapalvelu 019-204 456 ~~~ Myynti 019-204 457 ~~~

MakroBios Oy © 2010 Kaikki oikeudet pidätetään.