Soijalesitiini rasva-aineenvaihdunnalle

Makrobios soijalesitiini on soijapavuista valmistettu luonnollinen rasvaliukoinen ravintoaine. Soijalesitiini sisältää runsaasti fosfolipidejä, jotka ovat elimistön kaikkien solukalvojen välttämättömiä rakenneosia. Makrobios soijalesitiinirae sisältää myös koliinia, jonka tehtävä elimistössä on edistää rasvan ja kolesterolin aineenvaihduntaa sekä sen toimimiseen solukalvojen rakenteissa ja solujen välisessä viestinnässä.

Lesitiiniä esiintyy yleisesti luontaisesti kaikissa soluissa ja suurina määrinä sitä on esimerkiksi munankeltuisessa. Lesitiiniä käytetään yleisesti emulgointiaineena elintarvikkeissa ja sen voi tunnistaa valmistusaineluettelosta koodista E322, joka viittaa yleisesti lesitiineihin – koodista ei voi suoraan päätellä, onko tuotteen lesitiini kasvi- vai eläinperäistä. Allergioiden mahdollisuuden vuoksi lesitiinin kananmuna- tai soija-alkuperä on ilmoitettava elintarvikkeen ainesluettelossa.

Makrobios soijalesitiinirae on valmistettu soijapavuista ja sen valmistuksessa on haluttu panostaa mahdollisimman eettiseen ja vähän prosessoituun luonnonaineeseen. Siksi se on valmistettu geenimuuntelemattmista soijapavuista ilman turhia valkaisuaineita. Makrobios soijalesitiini löytyy lisäravinnehyllyltä ja se sopii erinomaisesti urheilijoille ja painonpudottajille osaksi tasapainoista ruokavaliota.

 

Urheilijoille ja painonpudottajille

Lesitiinin tarve on suurinta raskaassa fyysisesssä rasituksessa, jolloin keho tarvitsee energiaa palautuakseen. Lesitiini vapauttaa kehon rasvaa energiankulutukseen ja monet urheilijat käyttävät lesitiinilisää, sillä se auttaa elimistöä polttamaan rasvaa. Fosfolipidien tarve lisääntyy raskaassa fyysisessä suorituksessa.

Lesitiinin sisältämä fosfatidyylikoliini kuljettaa rasvoja elimistössä ja edistää rasva-aineenvaihduntaa kuljettamalla rasvoja vasrastokudoksista lihaksiin, jossa keho polttaa ne rasituksen aikana energiaksi. Monet kehonrakentajat käyttävät lesitiiniä parantamaan lihaserottuvuutta. Koska koliinia tarvitaan jo rasituksen aikana, kannattaa lesitiini nauttia ennen suoritusta, jo aamiaisella.

Samettisen pehmeä koostumus

Makrobios soijalesitiinirae on neutraalin makuinen ja pehmeä, ja se on helppo lisätä osaksi täysipaintteista ruokavaliota. Koska soijalesiitiini vaikuttaa jo suorituksen aikana, kannattaa lesitiinirea nauttia jo esimerkiksi aamiaisella. Rae on helppo lisätä esimerkiksi aamupuuroon, jugurttiin tai smoothieen. Suositeltu vuorokausiannos Makrobios lesitiinirakeelle on 5–7,5 grammaa, joka vastaa noin 2–3 teelusikallista.

Kokeile Makrobios soijalesitiiniraetta smoothien sekaan tuomaan ihanaa pehmeyttä. Ideoita smoothie-bowlin tekoon löydät täältä.