Tänään on syytä juhlaan, sillä uudet nettisivumme ovat vihdoin julki! Sen kunniaksi päätimme myös pistää blogin pystyyn täällä Makrobioksella. Blogimme on paikka resepteille, uusille ideoille, ihanille inspiraationpuuskille ja ennen kaikkea herkullisille, hyvän olon ja mielen ajatuksille – eli kaikelle sille, mitä hyvinvointia henkivät omat Makrobios-tuotteemme, sekä muut tuotemerkkimme viestivät. Lämpimästi tervetuloa. <3 

Tärkeä (lue tärkein) osa juhlapäivää on tietysti juhlaherkut. Nettisivujemme avautumisen kunniaksi päätimme kakun sijasta herkutella simppeleillä – mutta ah niin toimivilla – herkuilla eli popcorneilla. Onko muuten kätevämpää herkkua kuin popparit? Ei meidän mielestämme!  

Poppareista saa varioitua käden käänteessä joko suolaisia tai makeita herkkuja oman maun mukaan. Juhlan kunniaksi valmistimme tällä kertaa karamellisoituja popcorneja. Kun popparit paukkuivat kattilassa, valmistui samaan aikaan kätevästi myös luomuhunajalla makeutettu karamellikastike. Kannattaa muuten varautua – näiden syömistä ei nimittäin meinaa pystyä lopettamaan! 

VINKKIVITONEN: ”Kattilapopparit, siis häh, mitä ne ovat?” Tämä lause on kuultu allekirjoittaneen suusta muutama vuosi sitten. Ysärin lapsena ainoa popcorntermi, jonka tunsin, oli mikropopparit – ja nekin jo melkein unhoittuneet mielestäni, kiitos mikrottoman asuntoni. Ei siis liene yllätys, että maailmani valaistui aivan uudella tavalla kattilapoppareiden ansiosta.  

Poppareiden valmistus onnistuu liedellä nopeasti, vaikka päivittäin. Ja mikä parasta, perinteiset (luomu)kattilapopcornit ovat mikropoppareita terveellisimpiä, sillä niihin voi lisätä laadukasta himalajansuolaa ja valitsemaansa rasvaa (suosittelemme kookosöljyä) juuri sen verran kuin itse haluaa! Mikropoppareissa puolestaan voi olla epäterveellisiä, teollisia transrasvoja. Lisäksi niiden pakkauksissa on fluoriyhdisteitä, joita myös suosittelemme karttamaan. 

KARAMELLISOIDUT KATTILAPOPCORNIT:

2 l popcorneja

1/2dl Makrobios luomupopcornjyviä
2 rkl kookosöljyä

Karamellikastike:
70 g luomuvoita
1 dl kookos- tai intiaanisokeria
3 rkl luomuhunajaa (tai kookoskukkanektaria)
¼ tl leivinjauhetta
ripaus himalajansuolaa

Kuumenna kattila kuumaksi liedellä. Lisää kookosöljy ja kuumenna sitä hetki. Lisää sulaneeseen, kuumaan öljyyn popcornjyvät ja sulje kansi. Kun poksahtelu alkaa, heiluttele kattilaa, jotta jyvät eivät pala pohjaan. Kun kattilaa heilutellessa vaikuttaa siltä, että kaikki jyvät ovat poksahtaneet, sammuta levy ja ota kattila pois liedeltä.

Popcornien valmistuessa valmista karamellikastike. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja hunaja/kookoskukkanektari. Sekoittele seosta, kunnes sokeri on kunnolla sulanut seokseen ja se kuplii muutaman kerran. Ota kattila pois liedeltä, jotta seos ei pala pohjaan. Sekoita seoksen joukkoon nopeasti leivinjauhe ja suola. Muista, että seos on todella kuumaa!

Levitä popcornit laakealle astialle, kuten uunipellille, kun ne ovat vielä mahdollisimman kuumia. Valuta karamellikastike poppareiden päälle ja kääntele muutaman kerran, jotta kastike levittyy tasaisesti. Anna jäähtyä rauhassa, jotta karamelli kovettuu. Irrottele popparit toisistaan ja nauti!