Matchalatte on niin IN. Tuota vihreää juomaa alkaakin onneksemme saamaan jo useasta kahvilasta – ja voi pojat, kun niitä onkin hörpitty. Välillä matchalatten tilatessa joutuu kuitenkin pettymään liian kitkerään makuun tai paakkumaiseen koostumukseen. Monet matchalattet maistaneena, haluammekin jakaa omat vinkkimme täydellisen, lempeän matchalatten valmistamiseen helposti kotikonstein.

Jos matchalatte-hehkutus on mennyt täysin ohitse tai trendijuoman tunnistaa vain vaaleanvihreästä väristään, haluamme muistuttaa, että matchalatte on upean värinsä ja makunsa lisäksi tunnettu myös terveyttä edistävistä vaikutuksistaan.

Japanista kotoisin oleva matchateejauhe valmistetaan pienistä, varjossa kasvaneista vihreän teen lehdistä. Sen ansiosta matcha sisältää normaalia vihreää teetä suuremman määrän lehtivihreää ja L-teaniinia. Antioksidanttipitoinen lehtivihreä puhdistaa ja puolusta elimistöä, ja L-teaniini aminohappo vuorostaan rauhoittaa ja fokusoi mieltä. Ei siis mikään ihme, että matchabuumille ei näy loppua!

Meidän mielestämme täydellinen matchalatte valmistuu laadukkaasta matchajauheesta ja kauramaidosta. Oma suosikkimme on Clearspringin valikoimasta löytyvä luomulaatuinen ja aivan huikean laadukas matchajauhe. Suosittelemme kokeilemaan – se on nimittäin matcharakkautta ensihörppäyksellä!

Täydellinen matchalatte

1 iso mukillinen

1 tl Clearspring Ceremonial Grade matchajauhetta
½ dl keitettyä vettä
2 ½ dl kuumennettua kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

Kuumenna vesi ja kaada se kupin pohjalle. Vispaa sen sekaan matchajauhe. Kuumenna kauramaitoa kattilassa miedolla lämmöllä hiljalleen sekoittaen, voit halutessasi vaahdottaa sitä myös. Kaada lämmin kauramaito kuppiin vesi-matchajauheseoksen päälle, sekoita tasaisen vihreäksi lusikalla ja nautiskele!

PS. Jos kaipaat lisäinspiraatiota matchajuomien valmistamiseen, käy lukemassa Karita Tykkän blogipostaus. Sieltä löydät mm. ohjeen minttumatchalatten valmistukseen!